Ročenka Prager Handelsakademie 1911
Text dotazu
Dobrý den, snažím se dopátrat, zda existuje v nějakém fondu Jahresbuch (Jahres-Bericht) der Handelsakademie, Prag, 1911. Ve fondu NK jsem tyto ročenky nalezla z let 1867-1869. Pomůžete mi prosím zjistit, zda se někde nalézá? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
tyto výroční zprávy má Národní knihovna ČR ve fondu, jejich bibliografický záznam naleznete v naskenovaných lístkových katalozích RetrIS (https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001), ovšem pod původním názvem "Jahresbericht über den Zustand der höheren Handelslehranstalt in Prag". Zprávy byly vydávány už od roku 1857, od školního roku 1865/1866 se název školy změnil na Prager Handelsakademie.
Pro nalezení požadovaného katalogizačního lístku, prosím, postupujte takto: v záložce Katalogy zvolte Generální katalog I, dále skříň Z-Ž, zásuvku Výroční zprávy K-P a číslo záznamu 666 (signatura 57 B 52). Lístek se skládá z několika částí, které obsahují podrobný rozpis jednotlivých ročníků, viz šipky pod odkazem Kontakt v horní liště.
Odkaz přímo na daný lístek: https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001&catalogId=010gk1%20%20%20%20&caseId=42&drawerId=24&recordId=42240670&bookmarkId=null&filterId=null&page=null
Z katalogů RetrIS je možné potřebné svazky objednat k prezenčnímu studiu do studovny pomocí odkazu Objednat titul. K objednání z tohoto systému není nutné mít čtenářský průkaz NK ČR, k vyzvednutí dokumentů ve studovně již ano.
Výroční zprávy Prager Handelsakademie má ve fondu také Moravská zemská knihovna v Brně (http://www.mzk.cz), záznam naleznete v jejím online katalogu (http://aleph.mzk.cz/) opět pod původním názvem.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.12.2009 11:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu