Restaurace Vlasta, Praha
Text dotazu
Ráda bych znala podrobnosti o zahradní restauraci Vlasta, hlavně mě zajímají pův. majitelé, po znárodnění to zřejmě byly RaJ. Pravděpodobně postavena poč. 20. st. při výstavbě Nových Vokovic. Nemohu však vyloučit přestavbu daleko staršího /možná zájezdního/ hostince. Stála naproti bývalé keramičce, dodnes je tu zastávka tram Nádraží Veleslavín. Oba objekty jsem znala jako děcko v 50.letech, zanikly výstavbou Evropské třídy /nejst. název Dlouhá míle, pak Kladenská a Leninova/. Ocenila bych i pouhou radu, kam se příp. s dotazem obrátit. Předem děkuji za odpověď a srdečně zdravím
Odpověď
Dobrý den,
V publikacích našeho fondu (Ulice a domy města Prahy, Zmizelá Praha, Prahou krok za krokem) se nám bohužel hledanou informaci nepodařilo nalézt.
Rozsáhlou sbírkou pragensií má Městská knihovna Praha ,http://www.mlp.cz.
Studovna pragensií je umístěna  v Informačním středisku v Ústřední knihovně MKP na Mariánském náměstí, Praha 1.
Historií Prahy se rovněž zabývá Muzeum hlavního města, http://www.muzeumprahy.cz/, http://cs.wikipedia.org/wiki/Muzeum_hlavn%C3%ADho_m%C4%9Bsta_Prahy.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 13:12
Radmila Růžičková píše:
Středa 22.06.2016 00:40
Restaurace U Vlasty patřila na začátku 20. století manželům Pokorným. Vlastimil Pokorný zemřel v roce 1917 na srbské frontě a jeho žena Zdeňka v roce 1922. Potom provozovali restauraci jejich tři děti, které ji na přelomu 20. a 30 let prodali. Jedním z těch dětí byla moje babička.
PSK - admin píše:
Středa 22.06.2016 08:58
Dobrý den, velmi Vám děkujeme za upřesňující informace k odpovědi! Služba PSK
Trojan píše:
Pátek 13.05.2022 16:24
Proti restauraci bylo zahradnictví "Bulhar", u restaurace Vlasta tramvajová zastávka linky č. 11, Kladenská ulice byla dlážděná . V roce 1958 jsem chodil kolem restaurace do zákl. školy ve Vokovicích. Jednou na podzim při cestě do školy jsem byl svědkem dopr. nehody Pepíčka Z.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu