řemesla
Text dotazu
Přesná formulace dotazu: Dobrý den, chci poprosit o pomoc při hledání podkladů k práci na téma Vznik řemesel a jejich vliv na rozvoj trhu. Nevím si rady ani s jakými klíčovými slovy zacházet při zadávání do vyhledavače. Děkuju za radu
Odpověď
Dobrý den, neznáme přesně záměry a cíle Vaší práce (zda se jedná o rozvoj řemesel obecně či se hodláte na některá řemesla v práci více zaměřit, zda se chcete soustředit na rozvoj řemesel a trhu v určitém regionu apod.). Vybrali jsme několik titulů, které by snad mohly obsahovat užitečné informace:
*  JANÁČEK, Josef. Přehled vývoje řemeslné výroby v českých zemích za feudalismu. Praha : SPN, 1963.
*  LEŠINGROVÁ, Romana. Vývoj obchodu. [Česko] : Roma, 2006.
*  WINTER, Zikmund. Dějiny řemesel a obchodu v Čechách v XIV. a XV. století.
Praha : Čes. akademie : Bursík a Kohout [distributor], 1906.
*  LHOTA, Emil. Řemeslná bratrstva a cechy, jejich původ a úpadek. Ve Volyni
: E. Lhota, [1899]
*  MENDL, Bedřich. Vývoj řemesel a obchodu v městech pražských. V Praze :
Archiv pro dějiny průmyslu, obchodu a technické práce, 1947
Další knihy můžete dohledat v Online katalozích Národní knihovny:
http://sigma.nkp.cz/F/. Pokud byste chtěla zahraniční články či knihy k tématu, můžete využit licencovaných databází (pro držitele čtenářského průkazu NK je přístup k většině databází Národní knihovny možný přes vzdálený přístup:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104).
Přehled databází nabízených v ČR: http://www.infozdroje.cz/.
Vyhledávací hesla můžete různě kombinovat. Pro Vaše téma to může být např.
řemesla ( v katalozích raději řemesl*) + zpřesnit např. dějinami (dějin*), obchod (obch*)+ dějiny (dějin*) apod. Další hesla jistě vymyslíte, dle konkrétního zaměření práce, sama. Poté, co dohledáte knihu, která Vašemu záměru bude nejvíce vyhovovat, můžete využít i hesel, která se ke knize váží (v dolní části záznamu o knize).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.11.2008 10:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu