-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kdo určuje a stanovuje výši registračního poplatku v knihovnách, případně jestli na tuto otázku myslí nějaký zákon či vyhláška, nebo zda je to plně na knihovně. Nemám na mysli žádnou specifickou knihovnu, spíš mi jde o obecnou informaci.
Mnohokrát děkuji!
Dobrý den,
Odpověď na uvedený dotaz naleznete v následujících článcích publikovaných v časopise Čtenář.
První článek Poplatky v knihovnách je ze seriálu "Jak na to: Zákoník je také kniha"
http://ctenar.svkkl.cz/clanky/2009-roc-61/03-2009/jak-na-to-zakonik-je-take-kniha-56-356.htm
Autorem druhého článku s názvem Registrační poplatky v knihovnách a jejich možná kalkulace je dr. Hemola.
Zde bych pouze uvedla aktuální odkazy na zákony citované v článku, kde v důsledku nového webu IPK došlo ke změně URL adres:
Zákon č. 257/2001 Sb.
Důvodová zpráva k vládnímu návrhu zákona o veřejných knihovnách http://ipk.nkp.cz/legislativa/01_LegPod/knihovni-zakon-257-2001-sb.-a-navazne-provadeci-prepisy/ZakonDuvZpr.htm
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Praha
Národní knihovna ČR
19.10.2015 08:00