referátník
Text dotazu
Vážená paní, vážený pane,
co je to prosím referátník? Pojem se používá v souvislosti se spisy na úřadech.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Výklad pojmu referátník přikládáme níže:
referátník, referátní arch, Referatsbogen: 1. zápis se zprávou referenta o projednané věci, zpravidla s návrhem vyřízení; 2. záznam o přidělení kusů referentům
Další trošku jiný výklad podává Kuntová v dokumentu Správa dokumentů v praxi. Referátník definuje jako spisovou obálku (referátník), která je vytvořena ke spisu, do níž je možno vkládat  (popř. z ní vyjímat) jednotlivé dokumenty a na niž se provádějí záznamy o vyřizování a oběhu spisu.
Referátníkem tedy je buď průvodní list, anebo spisová obálka se stejným číslem jednacím, jaké má samotný spis.
Použitá literatura:
* ROUBÍK, František, ed. et al. Slovníček archivní terminologie. [Praha]: Ministerstvo vnitra, 1954. 47 s.
* KUNTOVÁ, Olga a KUNT, Miroslav. Správa dokumentů v praxi: spisové služby a účetnictví. Ostrava: Montanex, 2002. 171 s. ISBN 80-7225-078-7.
* BITTNER, Ivan et al. Spisová a archivní služba ve státní správě, samosprávě a v podnikatelské sféře. 1. vyd. Praha: Linde, 1998. 211 s. ISBN 80-7201-142-1.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.02.2018 04:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu