Rakousko a jeho vztahy na Balkáně
Text dotazu
Literatura k tématu historie i současnosti vztahů Rakouska (Habsburské monarchie) se zeměmi Balkánského poloostrova.
Odpověď
Dobrý den, K tématu bude existovat dost literatury, ale především v jazyce německém, případně anglickém nebo francouzském.
V příloze naleznete soubor ze zdrojů NKČR http://sigma.nkp.cz/F/ :
Knihy vyhledané v bázi NKC – online katalog NK ČR – zadáno heslo Rakousko Balkán?
Články vyhledané v bázi ANL – zadáno stejné heslo
Doporučujeme ještě využít bibliografické báze Historického ústavu AVČR, které jsou volně dostupné na webu
http://biblio.hiu.cas.cz/  a také Ústavu pro soudobé dějiny http://aleph18.lib.cas.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=USDC
NK ČR pro své uživatele zpřístupňuje i plnotextové databáze, především v anglickém jazyce – viz seznam na
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3
Lze samozřejmě využít pro získání citací a někdy i plného textu volné zdroje na internetu – např.
Google Scholar – zadání hesla v německém jazyce
http://scholar.google.cz/scholar?hl=cs&lr=&q=oestereich+balkan*&btnG=Hledat
(lze zadat i heslo v angličtině, pokud ji preferujete)
zde např. článek:
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=12080110
Titre du document / Document title
Diplomatische Akten und Kirchengeschichte : Osterreich und der Balkan 1848-1918
Auteur(s) / Author(s)
MALFER S. ;
Résumé / Abstract
L'A. attire l'attention sur les archives habsbourgeoises en matière de politique religieuse (catholiques, orthodoxes, protestants, musulmans, juifs)
Revue / Journal Title
Etudes Balkaniques
Source / Source
1986, no4, pp. 109-114
Dále také portál FindArticles - http://findarticles.com/ nebo bibliografii Österreichische Historische Bibliographie (ÖHB)  http://wwwg.uni-klu.ac.at/oehb/oehbquery/
Také doporučujeme kontaktovat Rakouské kulturní forum, kde je k dispozici i knihovna http://www.bmeia.gv.at/index.php?id=60740&L=0.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2009 10:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu