R. M. Rilke - Dvě pražské povídky
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych zjistila, jak se jmenují povídky z knihy DVĚ PRAŽSKÉ POVÍDKY od R. M. Rilkeho a jaké osoby v té které povídce vystupují. Děkuji,
Odpověď
Dobry den, Rilke, Rainer Maria, 1875-1926, Dvě pražské povídky / Reiner Maria Rilke ; autorisovaný překlad Jana Löwenbacha. Praha: J.Otto, 1908.
Kniha obsahuje povidku Kral Bohus (mim Norinsky, lyrik Machal, student Rezek, maly hrbacek Kral Bohus,...) a Sourozenci (sluzka Rozalka, vdova po lesnim Josefina Vankova, soudni kancelist Jerabek, lokaj Dvorak, Zdenek, Luisa, Rezek,...).
V obou povidkach vystupuje vetsi mnozstvi postav, bylo by asi lepsi, kdybyste se s knihou seznamila sama. Pracovnici sluzby PSK se ve sve pracovni naplni ctenim, rozborem knih a charakteristikou postav apod. nezabyvaji.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.02.2008 10:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu