-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, hledám bližší informace o rodu malíře Quirina Jahna(4. 6. 1739-18. 7. 1802). Dozvěděl jsem se, že rodokmen malíře byl publikován knižně. Můžete mi pomoci? Děkuji.
Dobrý den,
rodokmen Jana Jakuba Quirina Jahna byl opravdu publikován pod názvem: Genealogie rodiny Jahnů z Oseku a z oseckého domu v Praze 447-I. Od počátku XVII. do počátku XX. století. 1623-1919. Sestavil dle rodinných zápisků, z počátku německých Jaromír Jan Jahn. V Praze: Knihtiskárna "Politiky", 1920.
Knihu má Národní knihovna ve fondu a můžete si ji vypůjčit k prezenčnímu studiu do studovny. Její záznam naleznete v naskenovaných katalozích Katif (http://katif.nkp.cz), Generální katalog I, skříň Holf-Janai, zásuvka Jag-Jahra, číslo záznamu 469. Publikace má signaturu 54 E 4031, objednat si ji můžete přes odkaz Objednat titul.
Jenom pro zajímavost, pokud byste měl zájem o podrobné informace o životě a díle tohoto malíře, existuje rozsáhlý článek o Quirinu Jahnovi od Pavla Preisse s názvem Jan Quirin Jahn a český klasicismus. Článek byl uvěřejněn ve Sborníku Národního musea v Praze, Řada A - Historie, sv. 12, č. 3, 1958, s. 121-81. Pozůstalost Jana Q. Jahna je uložena v Archivu Národní galerie v Praze (http://www.ngprague.cz/136/detail/archiv/). Na tyto informace jsme narazili při našem pátrání, nevím, zda už o nich víte, ale pokud ne, bylo by možná škoda, kdyby jen tak zapadly.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
14.11.2007 12:28