původ přijmení Petržílek
Text dotazu
Dobrý den,chtěl bych zjistit původ přijmení
"Petržílek". Děkuji!
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Petržílek bylo odvozeno ze slova petržel = aromatická bylina (http://cs.wikipedia.org/wiki/Petr%C5%BEel ). Ke dni 15.7.2009 žilo v České republice 155 mužů 299 žen s příjmením Petržílek/Petržílková.
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8.
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? 4., přeprac. a dopl.vyd. Praha : Academia, 2006. ISBN 80-200-1349-0.
* Statistiky Ministerstva vnitra ČR:
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.07.2011 14:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu