-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na původ mého příjmení. Hledal jsem na internetu, ale nic jsem nenašel. Nenašel by se zde někdo, kdo by mohl pomoci? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
litujeme, ale Vaše příjmení se nám v dostupných příručkách nepodařilo nalézt.
Slovník jazyka českého Fr.Trávníčka (Praha : Slovanské nakladatelství 1950) uvádí vysvětlení slovního základu kyd = kydání, a kydati znamená házet, vyhazovat, takže Vaše příjmení může s tímto výrazem souviset. Protože Vám však nemůžeme nabídnout plné vysvětlení významu/původu tohoto příjmení, doporučujeme obrátit se na odborníky v Jazykové AV ČR, http://www.ujc.cas.cz.
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
23.07.2015 21:28