Původ příjmení Kaas
Text dotazu
Dobrý den, omlouvám se , že obtěžuji, ale je možné zjistit původ našeho původního rodového příjmení KAAS? Podle rodiné tradice přišli předci snad z Dánska v 17. století. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Kaas jsme v dostupných zdrojích (D. Moldanová : Naše příjmení, Praha : Agentura Pankrác, 2004, Antonín Kotík: Naše příjmení. Praha: 1897. Starší ale obsažná monografie s výkladem českých příjmení, M.Knappová : Naše a cizí příjmení, Liberec: AZ Kort 2002) nenalezli.
Doporučujeme  Vám obrátit se na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český http://www.ujc.cas.cz.
doporučené odkazy:
http://www.firmy.cz/Remesla-a-sluzby/Spolecenske-sluzby/Genealogicke-sluzby
http://www.genebaze.cz/
doporučená literatura :
ŘIČAŘ, Kristoslav. Úvod do genealogie : kdo jsou moji předkové a odkud přišli?  Vyd. 1. Praha : Horizont, 1995.  94  s. ISBN 80-7012-082-7
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.05.2012 11:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu