Původ příjmení Floch
Text dotazu
d.den,chtela bych se dozvedet odkud pochazi
prijmeni floch.dekuji
Odpověď
Dobrý den,
prohlédli jsme několik publikací, jež se týkají původu jmen a příjmení a Vámi dotazované příjmení Floch se nachazí pouze v knize Josefa Beneše Německá příjmení u Čechů. Podle této knihy příjmení Floch pochází ze středohornoněmeckého vlach, flach - floch, což znamená plochý, rovný či hladký.
K 9. 5. 2007 Ministerstvo vnitra ČR evidovalo 28 nositelů a 27 nositelek tohoto příjmení.
Použité zdroje:
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-240030.aspx
*BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. Ústí nad Labem : Univerzita J.E.
Purkyně, 1998. ISBN 80-7044-212-3
*KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení československých, jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Praha: Jan Kotík, 1897.
*MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. 2. vyd. Praha: Epocha, 2002. ISBN 80-86328-10-4.
*MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.
1. vyd. Praha: Epocha, 2004. ISBN 80-86328-58-9. ISBN 80-86781-03-8.
*MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.09.2010 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu