Původ názvu ulice Blešnovská
Text dotazu
Jaký je původ názvu ulice Blešnovská (do roku 1974
Mozartova) v Praze - Klánovicích ?
Odpověď
Dobrý den,
ulice Blešnovská v Praze v Klánovicích vznikla od Blešna, názvu vsi ve východních Čechách ležící východně od Hradce Králové.
Po připojení Klánovic k Praze roku 1974 došlo ke spojení dosavadních ulic Mozartovy a Foersterovy, takto vzniklá komunikace byla nazvána Blešnovská.
Použité zdroje:
Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 1.sv.
1. vyd. Praha : Libri, 1997. ISBN 80-85983-23-0 (soubor : váz.);
80-85983-24-9 (díl 1 : váz.).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.03.2010 09:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu