Původ a význam slova kapitál
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, jaký je původ a význam slova kapitál. Děkuji
Odpověď
Dobry den,
na zaklade Vase dotazu Vam zasilame vyklad slova kapital:
MACHEK, Vaclav. Etymologicky slovnik jazyka ceskeho. Fotoreprint podle 3. vyd. Praha : Nakladatelstvi Lidove noviny, 1997. s. 240. ISBN 80-7106-242-1
kapital, evropske slovo z it. capitale, fr. capital (lat. capitalis hlavni, od caput hlava), "hlavni, zakladni jistina"
SOJKA, Milan; KONECNY, Bronislav. Mala encyklopedie moderni ekonomie. 4., akt. vyd. Praha : Nakladatelstvi Libri, 2001. s. 255. ISBN 80-7277-032-2. kapital, jeden z vyrobnich faktoru. Ma formu fyzickeho kapitalu, coz jsou kapitalove statky, a financniho kapitalu, jimz jsou cenne papiry
Velka ekonomicka encyklopedie. Praha : Linde, 1999. s. 330. ISBN 80-7201-172-3.
kapital je oznaceni jednoho z vyrobnich faktoru, jehoz transformace ve vyrobe s prispenim dalsich vyrobnich faktoru generuje zbozi a sluzby. Kapital ve smyslu vyrobniho faktoru je nezbytne odlisovat od kapitalu ve smyslu financnich aktiv. Kapital je tvoren investicemi a predstavuje tak transformovany tok investic v podobe stavove zasoby vyrobniho faktoru.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.02.2008 13:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu