propagace literatury v knihovnách
Text dotazu
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem týkající se propagace literatury ve veřejných knihovnách. Píši diplomovou práci a česko-polské spolupráci - vzájemná propagace současné literatury pro dospělé čtenáře - 2 zúčastněné knihovny. Je možné někde dohledat relevantní prameny k propagaci literatury v knihovnách, literárních projektech takto zaměřených abych mohla načerpat inspiraci?
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme Vám prohlédnout si internetové stránky Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR, které obsahují především akce pořádané knihovnami různých typů, velikosti a působnosti, profesními sdruženími (SKIP, SDRUK) ), školami, spolupracujícími firmami, ale i dalšími pořadateli. Naleznete zde školení, kurzy, semináře a konference týkající se knihovnicko-informační profese, výstavy a veletrhy, které s touto profesí souvisí. Dále přehled odborných, vzdělávacích, společenských, propagačních a dalších akcí, které jsou pořádány různými subjekty v České republice i zahraničí,  http://www.skipcr.cz/  a  http://www.skipcr.cz/akce-a-projekty/propagace-cetby-a-knihoven.
kromě těchto stránek doporučujeme ještě také bázi KKL Knihovny knihovnické literatury, http://www.nkp.cz/sluzby/jak-najit/knihovnicka-literatura.
Uvádíme příklady záznamů o článcích z této báze :
-[Č.záznamu: 000053254]
Co přinesl Týden knihoven? / (mic)
In: Domažlicko. -- ISSN 1211-0167. -- (20011107)
- Č.záznamu: 000055389]
Čtenáři si oblékli pyžama a chodili po knihovně / Lukáš Španihel
In: Zlínské noviny. -- ISSN 1212-1703. -- (20020318)
- [Č.záznamu: 000027271]
Jak dostat dědu do knihovny / Jarmila Halamíčková
In: Čtenář. -- ISSN 0011-2321. -- Roč. 52, č. 7/8 (2000), s. 231
- [Č.záznamu: 000054940]
Knihovna může suplovat kámošku, která nezradí / Alena Šatrová
In: Českobudějovické listy. -- ISSN 1210-5023. -- (20021019)
- [Č.záznamu: 000056282]
Knihovna nabídla řadu akcí / Jana Kofránková
In: Chebsko. -- ISSN 1211-0140. -- (20021016)
- Č.záznamu: 000050170]
Knihy, naše přátele, půjčujeme si vesele! / Rita Králíková
In: Týdeník Kroměřížska. -- ISSN 1212-8406. -- (20010320)
- [Č.záznamu: 000034179]
Lákají nové knihy i besedy / František Cinger
In: Právo. -- Praha. -- (20000512)
- [Č.záznamu: 000068636]
Lidé nahlédli do zázemí Národní knihovny / Hana Válková. --  1 il.
In: Pražský deník. -- ISSN 1802-0569. -- Roč. 2, č. 106 (20070507), s. 10
- [Č.záznamu: 000007839]
Nové formy práce ve veřejném knihovnictví / Z. Bornová
In: Z knihovnické praxe. -- č. 114 (1992), s. [1]
- [Č.záznamu: 000024459]
Nejen akce Čteme všichni / (pš)
In: Náš čas. -- Náchod. -- (19980609)
- [Č.záznamu: 000066408]
Pojízdná knihovna vs. nákupní centrum [elektronický zdroj] / Barbora Ševčíková
In: Ikaros [online]. -- ISSN 1212-5075. -- Roč. 10, č.11 (2006)
- [Č.záznamu: 000013989]
[Propagace knihovny] / Jana Havlíková
In: Zpravodaj Městské knihovny v Praze. -- roč. 5, č. 1 (1995), s. 14
- [Č.záznamu: 000073426]
Propagace knihoven a komunikace s uživatelem na Facebooku [elektronický zdroj]. 2. část / Olga Biernátová
In: Inflow : information journal [online]. -- ISSN 1802-9736. -- Roč. 3, č. 12 (2010)
Pro inspiraci doporučujeme také internetové stránky Městské knihovny v Praze, http://www.mlp.cz/cz/.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.06.2013 14:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu