Příjmení Valenta
Text dotazu
PROSIL BYCH ZJISTIT VÝZNAM PŘIJMENÍ VALENTA .
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Valenta patří  do kategorie příjmení odvozených z osobních (křestních ) jmen. Příjmení bylo odvozeno z křestního jména Valentin  (z latinského Valentinus = valens =  silný, statný, zdatný - v přeneseném slova smyslu mocný, vlivný, vynikající....).
V roce 2012 žilo v České republice dle serveru "Naše  jména" 5694 mužů a 6089  žen s příjmením Valenta/Valentová, informace o výskytu  tohoto jména na území ČR můžete nalézt na internetové stránce: www.nasejmena.cz či www.kdejsme.cz .
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.09.2013 14:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu