Příjmení Tučková
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych vědět původ příjmení Tučková.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Tuček, Tučková vzniklo z příd. jm. tučný. = otylý.
Pro zajímavost uvádíme, že v roce 2011 v České republice žilo dle serveru www.kdejsme.cz 4184 osob s příjmením Tuček, Tučková. Z toho 2007 mužů a 2177 žen. Nejčastěji pak v Praze, Břeclavi, Hradci Králové či Brně.
Zdroje:
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* http://www.kdejsme.cz
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2012 12:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu