příjmení Smyček a Nytra
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký má původ příjmení Smyček a Nytra. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení  Smyček bylo pravděpodobně odvozeno ze slova smyčka.
Druhé Vámi uvedené příjmení Nytra není bohužel v nám dostupných publikacích uvedeno.
V roce 2012 žilo v České republice dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru „Naše jména“ 103  mužů a  186  žen s příjmením Smyček/Smyčková a 317 mužů a 353 žen s příjmením Nytra/Nytrová. Podrobnější informace o výskytu těchto jmen na území ČR můžete nalézt na internetové stránce:www.nasejmena.cz či www.kdejsme.cz .
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.1. vyd.Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha : Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
www.nasejmena.cz
www.kdejsme.cz
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.01.2014 13:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu