Příjmení Šimčík
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na původ a význam příjmení "Šimčík" "Šimčíková". Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Šimčík/-ová pochází z hebrejského osobního jména Šimon = vyslyšený.
Příjmení Šimčík má 743 lidí, je na 1947. místě a věkový průměr je 40 let, s příjmením Šimčíková žije v ČR 747 lidí, je na 1929. místě a věkový průměr je 44 let.
Zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* Naše jména: http://www.nasejmena.cz/
* Kde jsme: http://www.kdejsme.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.06.2013 09:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu