Prijmeni Perdek
Text dotazu
co znamena slovo perdek,ci odkud pochazi prijmeni Perdek
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Perdek ani toto slovo se nám bohužel nepodařilo vyhledat v nám dostupných zdrojích.
Se svým dotazem se ale můžete také zkusit obrátit na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk Český AV ČR http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna, kde by Vám pravděpodobně mohli poskytnout uspokojivější odpověď.
Pro zajímavost uvádíme, že v roce 2011 žilo v České republice pouze 13 osob s tímto příjmením. Z toho 8 mužů a 5 žen. A to v Trutnově a Opavě.
Zdroje:
* http://www.kdejsme.cz
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.1.
vyd. Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha :
Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. V Praze : Nákladem Jana Kotíka, 1897. (volně dostupný v systému Kramerius:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/)
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.) S pozdravem a přáním hezkého dne
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* http://ssjc.ujc.cas.cz/
* http://bara.ujc.cas.cz/psjc/
* http://prirucka.ujc.cas.cz/
* http://vokabular.ujc.cas.cz/hledani.aspx
* http://lexiko.ujc.cas.cz/
* ČERMÁK, František [et al.]. Slovník české frazeologie a idiomatiky. Výrazy neslovesné. 1. vyd. Praha : Leda, 1988.
* Kol. autorů. Ottův slovník naučný : Ilustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. 19.díl (P - Pohoř) Praha : J. Otto, 1902.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2013 10:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu