prijmeni Michalisko
Text dotazu
puvod a vyznam prijmeni Michalisko
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Michalisko bylo pravděpodobně odvozeno z osobního jména Michal. Toto jméno má svůj původ v hebrejském "Micha-él" = "kdo je jako bůh?, podobný bohu?".
V lednu 2010 žilo v České republice dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Kde Jsme" 101 mužů a 95 žen s příjmením Michalisko/Michalisková, příjmení se nejčastěji vyskytuje v oblastech na severu Moravy.
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? 4., přeprac. a dopl.vyd. Praha : Academia, 2006. ISBN 80-200-1349-0.
* Statistiky Ministerstva vnitra ČR na stránkách portálu Kde Jsme: https://www.kdejsme.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.03.2012 15:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu