příjmení Melechovská
Text dotazu
Dobrý den , potřebovala bych zjistit původ mého
príjmení Melechovská. Děkuji za odpověd.
Odpověď
Dobrý den,
konkrétně příjmení Melechovský není bohužel v nám dostupných publikacích uvedeno. Pravděpodobně ovšem bude stejného původu jako příjmení Melich, Melecký, Melicherčík, která byla odvozena z osobního jména Melichar (jedná se jméno hebrejského původu a znamená "král světla", "můj král je světlo".
V lednu 2010 žilo v České republice dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Kde Jsme" 29 mužů a 26 žen s příjmením Melechovský/Melechovská, toto příjmení se nejčastěji vyskytuje v Havlíčkově Brodě.
Zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? 4., přeprac. a dopl.vyd. Praha : Academia, 2006. ISBN 80-200-1349-0.
* Statistiky Ministerstva vnitra ČR:
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
* Kde Jsme: http://www.kdejsme.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.11.2011 11:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu