příjmení Mechierek
Text dotazu
chtěl bych znát původ příjmení Mechierek
Odpověď
Dobrý den,
původ příjmení Mechierek se nám bohužel v našich zdrojích nepodařilo nalézt, neobjevuje se ani ve statistikách četnosti jmen a příjmení v ČR (http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx ), které zveřejňuje na svých stránkách Ministerstvo vnitra ČR. Do těchto statistik jsou zahrnuty živé osoby s platným pobytem v ČR bez ohledu na jejich státní občanství, přehledy obsahují všechna jména včetně chybně zavedených jmen až do četnosti 1 včetně. Statistiky byly zpracovány k datu 15.7.2009.
Můžete se ještě případně zkusit obrátit na Ústav pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz ), kde by Vám mohli poskytnout potřebné informace.
Přehled zdrojů, které jsme prohledávali:
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 232 s. ISBN 80-86781-03-8.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie nejčastějších příjmení. Díl 2. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená aneb Příjmení pod mikroskopem. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. Sv. 1-2. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. ISBN 80-7044-212-3.
* BENEŠ, Josef. O českých příjmeních. Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1962. 355 s.
* BENEŠ, Josef. O českých příjmeních: Rejstříky. Praha : Academia, 1970. 203 s.
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : Studie ku poznání příjmení československých, jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Praha : Jan Kotík, 1897. 288 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.07.2011 12:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu