-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
chtěl bych požádat o objasnění původu a významu příjmení Klubus, pokud je to možné. Z Knihovny Filozofické fakulty UK mě odkázali ještě na Vaši knihovnu.
Příjmení není obvyklé http://www.kdejsme.cz/[…]/
Většinu těchto lidí znám. Ale v minulosti bylo Klubusů daleko víc.
Dobrý den,
je nám líto, že i my Vám musíme napsat, že se nám bohužel nepodařilo příjmení Klubus najít v žádné z publikací, které máme k dispozici (jejich přehled v závěru odpovědi).
S dotazem se zkuste obrátit na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český (http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/), kam uživatele odkazujeme právě v těchto případech, které se nám nepodaří najít. Věříme, že odborníci na český jazyk Vám pomohou.
Použitá literatura:
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka. Vyd. 1. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení: studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Nové vyd. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 288 s.
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
16.12.2014 15:55