příjmení Kattauer
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych zjistit původ příjmení
"Kattauer". Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Kattauer bohužel není uvedeno v žádné publikaci o původu a významu příjmení, které máme k dispozici (jejich seznam na konci e-mailu).
S dotazem se můžete obrátit na Jazykovu poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR , kontakt naleznete na adrese http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/ .
Statistiky Ministerstva vnitra ČR evidovaly ke dni 15.7.2009 6 mužů a 9 žen s příjmením Kattauer/ová, viz stránky portálu https://www.kdejsme.cz/
Použitá literatura:
MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 866 s.
Kniha je dostupná v rámci digitální knihovny Kramerius, http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShowChars.do .
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená aneb příjmení pod mikroskopem. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBn 80-86328-58-9.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.01.2012 09:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu