příjmení Esteřák
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych zjistila původ příjmení Esteřák. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Esteřák patří mezi příjmení odvozená z křestních jmen, konkrétně od jména Ester (hebrejské jméno perského původu - ze sitareh = hvězda). V tomto případě se často jednalo se o muže či syna Estery.
V roce 2012 žilo v České republice dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Naše jména"  14  mužů a 17  žen s příjmením Esteřák/Esteřáková. Podrobnější informace o výskytu těchto jmen na území ČR můžete nalézt na internetové stránce: www.nasejmena.cz čiwww.kdejsme.cz
Zdroj:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* BAUER, Jan. Velká kniha o jménech. 1. vyd. Praha: Regia, 2003. 735 s. ISBN 80-86367-35-5.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.03.2014 17:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu