příjmení Čukanová
Text dotazu
Jaký význam má příjmení Čukanová?
Odpověď
Dobrý den,
původ a význam příjmení Čukanová jsme bohužel v žádných publikacích věnujících se významu příjmení nenalezli. S dotazem Vám doporučujeme obrátit se na Jazykovou poradnu Ústavu po jazyk český AV ČR, služba je dostupná na adrese www.ujc.cas.cz.
Dle statistik Ministerstva vnitra ČR bylo ke dni 9.5.2007 v ČR 38 žen s tímto příjmením, které se tak umístilo na 17 512 místě, viz.
http://www.ria.mvcr.cz/sprava/informat/cetnost/2007/prijmeni/cet_prijm_zeny.csv .
Použitá literatura:
MOLDÁNOVÁ. Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr.. Praha : Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2.. Praha : Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.Vyd. 1.. Praha : Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd. Praha : Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.05.2008 17:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu