Příjmení Čevela, Ehsender, Hebnar
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaký je původ a význam příjmení Čevela, Ehsender, Hebnar?
Odpověď
Dobrý den,
význam příjmení:
*  Čevela - ze sl. ševelit, srov. příjm. Ševela; Čevelíček, Čevelík
Zdroj: Moldanová, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
K roku 2013 evidujeme 342 Čevelů v rámci ČR dle zdroje: http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
Nejvíce Čevelů žije na Moravě, konkrétně v okolí Uherského Hradiště (zdroj: http://www.kdejsme.cz/prijmeni/%C4%8Cevela/hustota/ ) - podívejte se na odkaz. Můžete si prohlédnout četnost tohoto příjmení v jednotlivých částech ČR
* Ehsender = toto příjmení jsme nenalezli ani v jedné knihovní jednotce z naší příručky a ani na internetu, omlouváme se
* Hebnar = toto příjmení jsme nenalezli ani v jedné knihovní jednotce z naší příručky, omlouváme se. Podle Informačního servisu Ministerstva vnitra ČR bylo v roce 2013 evidováno 52 osob s příjmením Hebnar (zdroj: http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx ). Nejvíce osob s tímto příjmením bydlí v Kroměříži (zdroj: http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Hebnar/hustota/)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.11.2013 16:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu