Příjmení Bartyzal
Text dotazu
Hezký den, pomůžete mi prosím s hledáním původu a významu příjmení Bartyzal? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Bartyzal je odvozeno od osobního jména Baltazar. Toto jméno je babylonského původu a znamená "ochraňuj život králi", popř. "(bůh) Bál ať ochrání krále".
Pro zajímavost Vám uvádíme statistiky výskytu příjmení v ČR dle stránek www.kdejsme.cz
. V České republice žije cca 103 mužů a 113 žen s příjmením Bartyzal/-ová, nejvíce v oblastech Českých Budějovic, Třeboně, Prahy či Kadaně.
Použitá literatura:
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení: studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Nové vyd. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 288 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.06.2013 10:51
Luboš Bartyzal píše:
Středa 14.03.2018 20:54
Hledám lidi s příjmením Bartyzal původem z lokality Třeboň, Nová Hlína. Můj praděd František Bartyzal nar. 1864 v Nové Hlíně.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu