příjmení Ammer
Text dotazu
Dobrý den, nevěděl jsem kam tenhle dostaz přesně zadat.
Tak bych vás chtěl poprosit jestli by jste mi nezjistili z jaké země a jak dlouho už existuje příjmění Ammer (Ammerovi).
Domnívám se že z Německa, ale nejsem si jist.
Děkuji předem za vaši odpověd, hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Ammer, Ammerová vzniklo z názvu ptáků. Ammer na Šumavě = strnad; či ze středohornoněmeckého amer = kalous.
Pro zajímavost ještě uvádíme, že dle statistik ze serveru www.nasejmena.cz žilo na konci roku 2012 v ČR 48 mužů s příjmením Ammer (s věkovým průměrem 35 let) a 52 žen s příjmením Ammerová (s věkovým průměrem 39 let). Nejčastěji pak tito žili na konci roku 2012 v Praze a Chomutově. Pokud by Vás zajímaly další statistické údaje, je možné je dohledat buď na výše zmíněných stránkách www.nasejmena.cz či www.kdejsme.cz či přímo ze stránek ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx.
Zdroje:
* http://www.nasejmena.cz
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.07.2013 12:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu