příbuznost
Text dotazu
dobry vecer,
prosim o info, zda Frantisek Neusser, kamnar /Pribor/ a Karel Neusser,
varhanik /N.Jicin/ byli pribuzni.
Odpověď
Dobrý den,
příbuznost těchto dvou osob stejného příjmení se nám nepodařilo v nám dostupných zdrojích prokázat ani vyvrátit. Rozhodně se ovšem nejednalo o bratry, neboť Karel Neusser měl pouze 5 sester. Příbuznost je v tomto případě možné potvrdit či vyvrátit pouze na základě genealogického průzkumu obou rodin.
Potřebné podklady k rodině Karla Neussera jsou uvedeny v článku:
* SEHNAL, Jiří. Život a dílo novojičínského varhanáře Jana Neussera (1807 - 1878). Časopis moravského (zemského) muzea. r.58, 1973, s. 163 - 216.
Údaje k osobě Františka Neussera jsou skromnější. Jak vyplývá z textu uvedeného v knize Dějiny města Příbora, není zcela jednoznačný ani rok, kdy byla založena "První moravsko-slezská továrna šamotových kamen a strojních sporokrbů".
Většina matrik pro daná místa je volně dostupná v digitalizované podobě na stránkách Zemského archivu v Opavě: http://www.archives.cz.
O genealogickém výzkumu se můžete více dočíst na stránkách: www.genea.cz
Použitá literatura:
* JUROK, Jiří. Dějiny města Příbora. 2. vyd. Příbor : Město Příbor, 2002. ISBN 80-238-9541-9.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.01.2011 14:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu