-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, byl vydán v češtině, příp. slovenštině "Příběh gepardice Pippy" od autorky "Volání divočiny" paní Joy Adamsonové? Již několik let marně pídím a stále nenalézám. Tudíž bych ráda věděla, zda má mé hledání nějakou naději. Děkuji za odpověď
Dobrý den,
knihu s názvem Příběh gepardice Pippy v češtině (slovenštině) jsme nenašli ani v souborném katalogu. V anglickém vydání se jedná patrně o tituly Pippa: The Cheetah and her Cubs (1970) a Pippa's Challenge (1972).
Mohlo by se ale jednat o knihu ADAMSONOVÁ, Joy. Škvrnitá sfinga. Bratislava. Smena, 1976. Pojednává právě o gepardici Pippě.
Také součástí knihy Volání divočiny je několikastránková kapitola ( s. 121 - 128 - 137) o gepardici Pippě.
ADAMSON, Joy. Volání divočiny. Praha: Panorama, 1984.
S.121: Gepardice a dům v Naivashe
"Během natáčení Volání divočiny mi nabídl jeden armádní důstojník mladou gepardici. Našel před půl rokem opuštěné gepardí mládě a vzal je domů na hraní svým dvěma dětem. Protože se vracel do Evropy a nechtěl mládě vystavovat drsnému klimatu, musel se s ním rozloučit. Tak do mého života vstoupila Pippa..."
Informace o vydaných dokumentech
--
Národní knihovna ČR
11.02.2016 12:01