přesný název titulu
Text dotazu
prosím zjistit, zda Století hlupáků napsal G. Orwell. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, prošli jsme dostupné zdroje, ale dílo s názvem Století hlupáků jsme vůbec nenalezli, rovněž žádné dílo George Orwella se mu názvem nepodobá. Prohlíželi jsme zdroje jak v češtině, tak v angličtině, G. Orwell však publikoval velké množství esejů, z nichž nám mohl některý uniknout.
Nemohlo by se jednat o knihu podobného názvu Spolčení hlupců od Spolčení hlupců, autor John Kennedy Toole (přeložil Jaroslav Kořán, 3., upr. vyd., Praha : Argo, 1995)?
Uvádíme zdroje, které jsme prohledávali:
Knihovní katalogy
- elektronický katalog NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc)
- Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc)
- Jednotná informační brána (http://www.jib.cz)
Bibliografické databáze (pro možné nalezení recenze, ohlasu na dílo apod.)
- Články v českých časopisech, novinách a sbornících - ANL
(http://sigma.nkp.cz/cze/anl)
- Bibliografické databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR:
Retrospektivníé bibliografie (do r. 1945) - http://isis.ucl.cas.cz/?form=ret, Literární věda od r. 1961 - http://isis.ucl.cas.cz/?form=biblio, Česká literatura v exilu (1948-1989) - http://isis.ucl.cas.cz/?form=cle
- placená databáze Literature online (databáze zahrnuje kromě plných textů literárních děl i biografické a bibliografické informace a další sekundární informační zdroje)
Internetové zdroje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/George_Orwell
http://en.wikipedia.org/wiki/Bibliography_of_George_Orwell
http://www.george-orwell.org/
http://www.netcharles.com/orwell/
Google Book Search (http://books.google.com).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.06.2009 10:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu