Překlad idiomu "čas ukáže"
Text dotazu
Nevím, jak by se dál přeložit výraz "čas ukáže" do
angličtiny. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
dle slovníku české frazeologie a idiomatiky a v knize Nejužívanější anglická přísloví má idiom "čas ukáže" anglický ekvivalent "Time will teel".
Zdroje:
* BACHMANNOVA, Jarmila; SUKSOV, Valentin. Jak se to řekne jinde : česka přísloví a jejich jinojazyčné protějšky. V Praze : Knižní klub, 2007. 381 s.
ISBN 978-80-242-1878-6 .
* ČERMÁK, František [et al.]. Slovník české frazeologie a idiomatiky. 4, Výrazy větné  1. vyd. Praha : Leda, 2009. 1267 s. ISBN 978-80-7335-215-8.
* FIRTH, Duncan; VESELÝ, Vladimír. Nejznámější anglická přísloví a jejich české protějšky. Praha : Erika, 1991. 65 s. ISBN 80-900091-3-1.
* CHROMECKA, Julius. Stručný česko-anglický slovník frází a idiomů. Ostrava
: Montanex, 2004. 68 s. ISBN 80-7225-125-2.
* LACINOVÁ, Eva. Nejužívanější anglická přísloví. [Praha : Fragment], 2006.
167 s. ISBN 80-253-0371-3.
* Mezinárodní přísloví : česky, německy, anglicky, francouzsky, španělsky.
Dubicko : Infoa, [1995.] 48 s. ISBN 80-85836-26-2.
* TOMIN, Alexius. Anglická a česká přísloví = English and Czech proverbs.
Sokolov : Fornica, 2006. 213 s. ISBN 80-239-7651-6.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.10.2010 08:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu