-
To se mi líbí
-
Doporučit
Prosím o překlad ve významu jména,přední,čelní.V Evropském významu se jedná o jméno Antonio.Překlad bych prosila do indiánského jazyku,nejlépe Inků.
Předem děkuji za vstřícné jednání.
Dobrý den,
překlady do indiánských jazyků ani jiných jazyků služba Ptejte se knihovny neposkytuje. K dispozici zde bohužel nemáme ani slovníky, které by nám překlad do kečuánštiny umožňovaly. Předpokládáme však, že překlady osobních jmen nebudou ve slovnících uvedeny.
Více informací o kečuánštině(angl. Quechua), jazyku, který užívali i Inkové, můžete nalézt na následujících internetových stránkách:
* http://www.indianskejazyky.cz/kecuanstina/kecuanstina-uvod
* http://www.omniglot.com/writing/quechua.htm
* http://www.ullanta.com/quechua/
Volně dostupné internetové slovníky (které ovšem osobní jména nepřekládají):
* http://www.freelang.net/online/quechua_cuzco.php
* http://www.dicts.info/dictionary.php?l1=English&l2=Quechua
aj.
Další zajímavé odkazy v archivu služby Ptejte se knihovny:
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/indianske-pismo/?searchterm=indi%C3%A1n*
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/indianska-jmena/?searchterm=indi%C3%A1n*
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/indianske-jazyky/?searchterm=indi%C3%A1n*
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
09.10.2014 12:36