Překlad termínu Gesetzblatt
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás chci se zeptat na překlad slova Gesetzblatt na příladu tomto - Gesetzblatt der Deutschen Demokratischen Republik 1949. Děkuji moc. Nejsem si jistá, jak se tento pojem přesně přeloží. Zde přiládám odkaz, odkud jsem tento pojem vzala: http://www.gvoon.de/[…]/dokument-seite-1627-119210.html
Předem Vám moc děkuji za odpověď.
S pozdravem Ester Němcová
Odpověď
Dobrý den, jedná se o sbírku zákonů (= Gesetzblatt, zkratka GBl.), tedy např. Sbírka zákonů Německé demokratické republiky. Pokud se jedná o konkrétní titul, např. Vámi uváděný "Gesetzblatt der Deutschen Demokratischen Republik", nemusí se překládat a může se uvádět v originálním znění, záleží na tom, kde chcete termín použít.
Přeji hezký den.
Použité zdroje
Horálková, Milena. Německo-český právnický slovník = Deutsch Tschechisch Rechts-Wörterbuch. Vyd. 1. Voznice: Leda, 2003, s. 138.ISBN 80-7335-019-X.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Karviná
Knihovna
Datum zadání dotazu
30.05.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu