Pražský večer
Text dotazu
Dobrý den, hledám informaci o časopisu nebo novinách s názvem Pražský večer, konkrétně ročník 1943. Bohužel se mi nikde nepodařilo o něm najít sebemenší zmínku - odkdy dokdy vycházel, čeho se měl týkat a podobně. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, deník Pražský večer s podtitulem Národ a práce byl vydáván v letech 1935 - 1943, konkrétně od 8.dubna 1935 do 31.prosince 1943. Zařazen je mezi noviny ostatních politických stran a tzv.bezbarvé.
Dle Souborné báze PER - česká a moravská periodika:
http://www.mzk.cz/katalogy/ a České retrospektivní bibliografie novin České republiky 1919 - 1945 vlastní deník Pražský večer:
* Knihovna Národního muzea - signatura:Z 54 B 2 ( http://www.nm.cz/knihovna-nm/casopisy.php )
* Národní knihovna ČR -signatura 54 A 1865 (Naskenované katalogy: http://katif.nkp.cz/ , Generální katalog I,US-VOGŠ, VAVRE-VEF, číslo lístku: 845. Svazky periodika je možné předem objednat přes formulář "Objednat titul".)
Pokud by byl daný svazek poškozený či nedostupný, je možné nahlédnout do svazku Národního konzervačního fondu (sign. IV 1758). Přístup k exempláři NKF je ovšem omezený a řídí se zvláštními pravidly. V případě potřeby Vám informace k Národnímu konzervačnímu fondu poskytnou pracovníci Informací v Hale služeb.
* Periodikum mělo ve svém fondu také Policejní ředitelství Praha (v současné době je fond převeden do Národního archivu ČR: http://www.nacr.cz/C-fondy/pruv.aspx )
Použitá literatura:
Česká retrospektivní bibliografie. Řada 1, Noviny. Část 1, Noviny České republiky 1919-1945 (CERBI N2) / Jaromír Kubíček a kolektiv/ Brno : Sdružení knihoven ČR, 2004.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2008 16:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu