Pravidlá slovenského pravopisu
Text dotazu
Přeji krásný den, ráda bych věděla, zda byly vydané Pravidla slovenského pravopisu po roce 1993 a v jaké knihovně bych si je případně mohla půjčit. Moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den, podle Souborného katalogu SKC (http://sigma.nkp.cz/F/) se Pravidla slovenského pravopisu vydaná po roce 1993 nachází v těchto českých knihovnách:
* Pravidlá slovenského pravopisu. 3., upr. a dopl. vyd.. Bratislava : Veda, 2000. 590 s. ISBN 80-224-0655-4.
- Pravidla jsou ve fondu knihoven:
-NK ČR Praha, sign. 54 H 204909 (www.nkp.cz) -NK ČR - Slovanská knihovna Praha, sign. Č 033246 (www.nkp.cz) -KNAV Praha, sign. I 08 S, F 137459 (http://www.knav.cz) -Moravská zemská knihovna Brno, sign. 2-1149.887 (http://www.mzk.cz) -Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava, sign. G 303.484
(http://www.svkos.cz)
* RIPKA, Ivor et al. Pravidlá slovenského pravopisu. 2., dopl. a preprac. vyd.. Bratislava : Veda, 1998. 573 s. ISBN 80-24-0532-9 (brož.) (chyb.) .
- ve fondu knihoven:
-NK ČR Praha, sign. T 182419 (www.nkp.cz) -NK ČR - Slovanská knihovna Praha, sign. D 031383, Č 031383 (www.nkp.cz) -KNAV Praha, sign. F 128580 (http://www.knav.cz) -Vědecká knihovna Olomouc, sign. 1-104.022 (http://www.vkol.cz) -Studijní a vědecká knihovna Plzeň, sign. 31A85504 (http://www.svkpl.cz)
K slovenskému pravopisu se dále vztahují publikace:
* NAVRÁTIL, Ladislav; ŠIMURKA, Jozef. Praktická príručka slovenského pravopisu. Nitra : ENIGMA, 2002. 87 s. ISBN 80-85471-97-3
- ve fondu NK ČR - Slovanská knihovna Praha, sign. Č 033662
* RIPKA, Ivor; IMRACHOVÁ, Mária; SKLDANÁ, Jana. Príručka slovenského pravopisu pre školy a prax. Bratislava : Agentúra Cesty, 2005. 672 s. ISBN
80-969159-1-6
- ve fondu NK ČR - Slovanská knihovna Praha, Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2008 15:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu