Povinnosti při vydání CD
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co je všechno potřeba udělat při vydání hudebního CD. Jsme vydavatelství, které vydává knihy, ale nyní jsme vydali i hudební CD. Nahlašuje se do Národní knihovny jako knihy? A je třeba poslat povinné "výlisky" do knihoven? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
při vydávání CD má vydavatel povinnosti, stejné jako u knih, podle Zákona č. 37/1995 ze dne 8. února 1995 o neperiodických publikacích.
Publikace musí obsahovat podle tohoto zákona předepsané údaje, paragraf 2 , bod a-g, http://www.nkp.cz/sluzby/sluzby-pro/povinne-vytisky/zakonpv-neper.
Vydavatel je rovněž  povinen bezplatně a na svůj náklad odevzdat z každého vydání neperiodické publikace do 30 dnů ode dne vydání  stanovený počet desek :
1) dva hudební nosiče jako povinný výtisk do Národní knihovny,
2) jeden povinný výtisk Moravské zemské knihovně v Brně,
3) jeden povinný výtisk Státní vědecké knihovně v Olomouci,
4) jeden regionální povinný výtisk místně příslušné státní vědecké knihovně podle sídla vydavatele, http://www.nkp.cz/sluzby/sluzby-pro/povinne-vytisky.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2013 10:00
Kamil píše:
Pátek 13.12.2019 00:45
Dobrý den .
Chci poprosit o radu , co vše udělat, pokud chci vydat své písničky na CD . Na koho se případně obrátit ? Nahrávky mám. Jak s Autorskými právy a kde je získat.
Děkuji, Kamil
PSK - admin píše:
Pátek 13.12.2019 11:53
Dobrý den,
řadu informací a zkušeností najdete na různých hudebních fórech, např.:
https://hudebniforum.cz/jak[…]cd-na-vlastni-naklady-40212
https://www.audiozone.cz/[…]/vydani-alba-pres-vydavatelstvi-t15634.html
https://frontman.cz/5-rad-j[…]a-nebyt-pro-srandu-kralikum
Konkrétní informace pro nositele práv, naleznete na stránkách Intergramu: https://www.intergram.cz/ https://www.intergram.cz/pro-nositele-prav/jsem-umelec/
Event. též na stránkách Ochranného svazu autorského (OSA):
https://www.osa.cz/
https://www.osa.cz/autori-a-nakladatele/
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu