Postavení ženy - spisovatelky
Text dotazu
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jaké mi můžete doporučit knihy zabývající se Postavením ženy, jako spisovatelky, ve Francii v 50-70 letech 20. století. Hledám knihy sociologické či historické, ale především beletrii. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
uvádíme příklady záznamů o knihách k Vašemu tématu  vyhledaných v bázi NKC Národní knihovny http://www.nkp.cz, zadáním klíčových slov, např.:  francouzská literatura,dějiny, ženy :
-[Č.záznamu: 002396217]
Dějiny francouzské literatury 19. a 20. stol. / zpracoval kol. autorů za vedení Jana O. Fischera. -- 2. vyd.. -- Praha : Academia, 1981-1983.
-[Č.záznamu: 002345477]
French literature : a cultural history / Alison Finch. -- 1st pub.. -- Cambridge ; Malden, MA : Polity, 2010. -- 247 s.
-[Č.záznamu: 002116232]
Výjimečný trest / Jana Navrátilová. -- Vyd. 1.. -- Praha : Leges, 2010. -- 256 s.
-[Č.záznamu: 001748322]
Zrada nejen zabolí : pravdivý příběh ženy, která pro lásku musela bojovat o holý život / Éloïse Caron  -- Vyd. 1.. -- Frýdek-Místek : Alpress, 2007. -- 133 s.
-[Č.záznamu: 002194844]
Milovala jsem tyrana : osud ženy, která prožila psychický teror / Caroline Bréhatová ; [z francouzského originálu ... přeložila Šárka Belisová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ikar, 2011. -- 187 s. ;
-[Č.záznamu: 000604670]
Odvážná zpověď / Benoîte Groult za spolupráce Josyane Savigneau ; [z francouzského originálu ... přeložila Hana Müllerová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Knižní klub, 1998. -- 252 s.
-[Č.záznamu: 001830753]
Simone de Beauvoir : the making of an intellectual woman / Toril Moi. -- 2nd ed.. -- Oxford : Oxford University Press, c2008. -- xii, 349 s.
-[Č.záznamu: 001662580]
Colette - Lettres à sa fille (1916-1953) / réunies, présentées et annotées par Anne de Jouvenel. -- Paris : Gallimard, 2006. -- 643 s.
-[Č.záznamu: 001197796]
Psát / Marguerite Durasová ; [z francouzského originálu ... přeložila a poznámkami opatřila Anna Kareninová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Arbor vitae, 2002. -- 50 s. :
-[Č.záznamu: 000604670]
Odvážná zpověď / Benoîte Groult za spolupráce Josyane Savigneau ; [z francouzského originálu ... přeložila Hana Müllerová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Knižní klub, 1998.
-[Č.záznamu: 001687969]
The legacy of Simone de Beauvoir / edited by Emily R. Grosholz. -- Oxford : Clarendon Press, 2006, c2004. -- xxxviii, 200 s.
-[Č.záznamu: 002277333]
Les femmes dans la critique et l'histoire littéraire / sous la direction de Martine Reid. -- Paris : Honoré Champion, 2011. -- 212 s.
-[Č.záznamu: 001723731]
Femmes et livres / sous la direction de Danielle Bajomée, Juliette Dor et Marie-Elisabeth Henneau. -- Paris : Harmattan, c2007. -- 322 s.
-[Č.záznamu: 000998886]
Literatura a feminismus / Pam Morrisová ; [z anglického originálu ... přeložili Renata Kamenická a Marian Siedloczek]. -- Vyd. 1.. -- Brno : Host, 2000
Knihy z fondu Národní knihovny ČR je možné si půjčit s průkazem čtenáře, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Pro_uzivatele_a_navstevniky&submenu2=16.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2013 10:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu