Počet výtisků a čísla vydání Práva lidu
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by bylo možné nějakým způsobem zjistit počet výtisků a přesná čísla vydání deníku, který je ve Vaší knihovně dostupný jen na mikrofilmu. Cesta do knihovny je pro mě bohužel téměř nemožná, ale potřebovala bych tyto informace uvést do své bakalářské práce. Jedná se konkrétně o Právo lidu z roku 1919, ročník 28 - ráda bych zjistila, kolik výtisků deníku bylo vydáno mezi 20. březnem a 17. dubnem 1919 (včetně těchto dvou dat), a také přesná čísla vydání výtisků, které vyšly 21. března, 13. dubna a 17. dubna. Byla bych Vám moc vděčná, kdybyste mi tyto informace mohli poskytnout, případně mi alespoň poradit, kde bych tyto informace mohla zjistit, pokud jsou někde dostupné on-line. Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
noviny Právo lidu ( s podtitulem Ústřední orgán československé sociálně demokratické strany), vycházely  v roce 1919 denně:
Hlavní vydání denně mimo pondělí, Večerník Práva lidu denně mimo neděli.
Náklad novin není v tiráži uváděn, ani v retrospektivním bibliografickém soupisu periodik vydaným Sdružením knihoven, jsme tyto údaje nenašli.
Ve Vámi  požadovaných datech vycházely noviny s těmito údaji :
Hlavní vydání:
Čtvrtek 20.3. 1919, ročník 28, číslo 68
Pátek 21.3.1919, ročník 28, č. 69
Neděle 13.4.1919, ročník 28, číslo 89
Čtvrtek 17.4.1919, ročník 28, č. 92
Večerník :
čtvrtek 20.3.1919, r. 28, č.66
čtvrtek 17.4.1919, r. 28, č. 89.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 09:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu