Počet veřejných knihoven
Text dotazu
Dobrý den,
chci se zeptat, kolik je k dnešnímu dni v ČR veřejných knihoven, děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
na obdobný dotaz jsem již v rámci služby Ptejte se knihovny odpovídali. Viz http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2012/pocet-verejnych-knihoven-v-ceske-republice/?searchterm=po%C4%8Det%20ve%C5%99ejn%C3%BDch%20knihoven
Statistiky knihoven zpracovává Národní informační a poradenské středisko pro kulturu. Přesný počet k dnešnímu dni není bohužel možné zjistit. K dispozici jsou prozatím pouze statistiky za rok 2011, kdy bylo v ČR provozováno 5 408 knihoven (http://www.nipos-mk.cz/wp-content/uploads/2009/03/Statistika_kultury_2011_III.KNIHOVNY_web.pdf )
Statistické údaje za rok 2012 se připravují. Zveřejněny budou opět na stránkách Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu (http://www.nipos-mk.cz/?cat=54 )
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.05.2013 13:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu