Platba za půjčené knihy
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o sdělení data (roku), odkdy se platí prostřednictvím NK ČR v Praze poplatek za absenčně půjčené knihy (na základě ročních výkazů z knihoven).
Potřebuji nutně zjistit a neumím to nikde najít.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
odměny autorům za absenční půjčování v knihovnách se odvádějí na základě novely autorského zákona:
216/2006 Zákon, kterým se mění zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, viz http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/03-2162006.pdf
Zákon vešel v platnost dnem zveřejnění, tj. 22.5.2006.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.05.2014 09:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu