Plaidy, Jean, 1906-1993
Text dotazu
Hezký den, obracím se na vás, protože už nevím kudy kam. Potřebovala bych zjistit jak vycházly knihy od Jean Plaidy. 7 dílů od vládě rodu Stuartovců, 4 díly o královně Viktorii, 10 dílů o královské dynastii Tudorovců, - prosím které knížky tam patří. A to samé které knížky patří k sobě na díly od Smitha Wil. a Váňkové Ludmil.
Odpověď
Dobrý den, zasíláme seznam titulů od spisovatelky Jean Plaidy, které jsou obsaženy v jednotlivých cyklech Sága Tudorovců, Sága Stuartovců a Královna Viktorie. Ne všechny tituly jsme nalezli v českém překladu, je možné, že zatím v češtině vydány nebyly.
Přehled všech knih od Jean Plaidy (a pod dalšími pseudonymy Eleanor Alice
Burford) naleznete v angličtině např. na stránkách Wikipedie - http://en.wikipedia.org/wiki/Eleanor_Hibbert).
Sága Tudorovců:
1. Uneasy Lies the Head (1982)
2. Panenská vdova - Katharine, the virgin widow (1961)
3. Bezdětná královna - The Shadow of the Pomegranate (1962)
4. Královské tajemství - The King´s Secret Matter (1962)
5. Královské vraždy - Murder Most Royal (1949)
6. Král a kancléř - St. Thomas´s Eve (1954)
7. Šestá žena - The Sixth Wife (1953)
8. The Thistle and the Rose (1963)
9. Mary, Queen of France (1964)
10. Spanish Bridegroom (1954)
11. Královnin milenec - Gay Lord Robert (1955)
Sága Stuartovců:
1. Murder in the Tower (1964)
2. A Health Unto His Majesty (1956)
3. Chlípný král - The Wandering Prince (1956) 4. Here Lies Our Sovereign Lord (1957) 5. The Three Crowns (1965)
6. The Haunted Sisters (1966)
7. The Queen's Favourites (1966)
Královna Viktorie:
1. Urozená zajatkyně - The Captive of Kensington Palace (1972)
2. Královna a lord M - The Queen and Lord M (1973)
3. Královnin manžel - The Queen´s Husband (1973)
4. Vdova z Windsoru - The Widow of the Windsor (1974)
České překlady jsme ověřovali v následujících databázích:
- Česká národní bibliografie - http://sigma.nkp.cz/cze/cnb
- Elektronický katalog Národní knihovny ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
- Souborný katalog ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/skc
- Jednotná informační brána - http://www.jib.cz
- Databáze NK ČR - ISN - Ohlášené knihy a hudebniny - http://sigma.nkp.cz/cze/isn
- Knihy vydané v ČR -
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=NKDK
- Knižní novinky -
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=kno
Přehled děl Wilbura Smithe zařazených do jednotlivých cyklů - Sága rodu Ballantyneů, Sága rodu Courtneyů, Starověký Egypt a dále samostatné romány - naleznete na stránkách http://cs.wikipedia.org/wiki/Wilbur_Smith (seznam jsme porovnali s oficiálními stránkami autora - http://www.wilbursmithbooks.com a české překlady s el. katalogem NK ČR, vše by mělo být v pořádku)
Ludmila Vaňková je kromě samostatných románů také autorkou těchto cyklů (viz Wikipedia http://cs.wikipedia.org/wiki/Ludmila_Va%C5%88kov%C3%A1 a katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc)
Hexalogie Orel a lev:
1. Cval rytířských koní
2. Dvojí trůn
3. Orel a had
4. Od moře k moři
5. Druhá císařovna
6. Dotkni se nebe
Volná tetralogie o posledních Přemyslovcích - Lev a růže:
1. Král železný, král zlatý
2. Zlá léta
3. Dědici zlatého krále
4. Žebrák se stříbrnou holí
Na tuto tetralogii volně navazuje dvousvazkový soubor Tajemství opuštěného přemyslovského trůnu:
1. Královský nach tě neochrání
2. Od trůnu dál
Svazky Lucemburské trilogie:
1. První muž království
2. Rab z Rabštejna
3. Roky před úsvitem
Svazky trilogie s názvem Rozděl a panuj:
1. Ty jsi dědic svého otce
2. Jsme jedné krve
3. Vězení pro krále
Dvousvazková biografie o Vojtovi Náprstkovi s názvem Naprstquaw:
1. Čas voní dálkou
2. Země svobodných, domov smělých
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 16:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu