Pfaffendorf asi Přísečno u Soběnova
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla jací obyvatelé
jsou vedeni v obci Pfaffendorf asi Přísečno u Soběnova podle Berní ruly
oblast Bechyňsko.
Odpověď
Dobry den,
Berni rula pro Bechynsko zatim nebyla vydana. V souhrnu Berni ruly je Pfaffendorf (Prisecno) zminen jako soucast panstvi Nove Hrady, vzhledem k tomu, ze jde opet o sumar, jmena jednolivych osedlych v tomto souhrnu Berni ruly uvedeny nejsou. Jmeno Sedivy ve spojeni s obci Pfaffendorf/Prisecno nebo Sobenov jsme nenalezli ani v generalnim rejstriku k Berni rule.
Original Berni ruly by mel byt ulozeny v Narodnim archivu CR (https://old2.nacr.cz/pruvodce-pro-verejnost-a-badatele/pruvodce-pro-verejnost-a-badatele-2/), muzete tedy zkusit patrat i v dosud nevydanych materialech.
V Soupisu poddanych podle viry je bohuzel panstvi Nove Hrady uvedeno pouze jako souhrn, tj. nejsou zde jmena jednotlivych obyvatel. V rejstriku neni uveden Pfaffendorf, Prisecno a  u Sobenova je pouze odkaz na tento souhrnny zapis.
* Soupis poddanych podle viry z roku 1651. Bechynsko, 1. Praha: Statni ustredni archiv v Praze, 1997. s. 192-194.
* DOSKOCIL, Karel. Berni rula. 2, Popis Cech z ro. 1654, souhrnny index obci, osad a samot k Berni rule. Praha: Statni pedagogicke nakladatelstvi, 1953. s. 75.
* CERVENY, Vaclav a Jarmila CERVENA. Berni rula: generalni rejstrik ke vsem svazkum (vydanym i dosud nevydanym) berni ruly z roku 1654 doplneny (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddanych z roku  1651. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.03.2012 12:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu