-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
píšu práci, kde je kapitola o službách Ptejte se knihovny. Jak tuto službu vidíte do budoucna, jaké jsou s ní plány, jaké má perspektivy rozvoje? Jak hodnotíte tuto službu ze svého hlediska?
Dobrý den,
děkujeme za Váš zájem o službu Ptejte se knihovny. Nová verze služby Ptejte se knihovny byla pro veřejnost i spolupracující knihovny spuštěna 2. března 2015. Největší změny se odehrály v technickém a softwarovém zázemí Ptejte se knihovny. Po více než deseti letech fungování Ptejte se knihovny vznikl nově modul, který knihovnám na jednom místě nabízí nástroje pro příjem dotazů, jejich zodpovídání a publikování v archivu. Pro spolupracující knihovny se tak velmi výrazně změnil způsob, jakým s touto službou pracují. Provedené změny byly skutečně velmi rozsáhlé. Nyní je potřeba, aby nastavení jednotlivých služeb a funkcí ve zmíněném modulu prověřil reálný provoz Ptejte se knihovny. Další revoluční změny, které by byly podobné přechodu na novou verzi Ptejte se knihovny v březnu 2015, tedy aktuálně nechystáme. V nejbližší době bychom se chtěli soustředit zejména na optimální vyladění jednotlivých funkcí a služeb tohoto modulu a funkcí, které jsme v rámci projektu v krátkém časovém limitu nestihli zcela připravit. Pro doladění modulu pro správu Ptejte se knihovny je pro nás podstatná jak naše vlastní zkušenost ve funkci správce a koordinátora Ptejte se knihovny, tak reakce spolupracujících knihoven. K drobným změnám může také dojít v rozhraní pro uživatele nebo mobilních aplikacích Ptejte se knihovny.
Z pozice správce a koordinátora Ptejte se knihovny věříme, že tato služba má své pevné místo v nabídce řady knihoven. Není vázaná na registraci v žádné knihovně a může ji tedy využít skutečně kdokoliv. Pro mnoho uživatelů působí i jako pozitivní reakce na služby knihoven. Jsme proto velmi rádi, že knihovny mají zájem se do této služby zapojit. A těší nás také to, že díky viditelnějšímu umístění na www.ptejteseknihovny.cz nyní využívá více tazatelů chat. Velmi pozitivní zkušenosti máme za první měsíc provozu i s komentováním dotazů uložených v archivu Ptejte se knihovny. Pokud by Vás více zajímaly reakce návštěvníků portálu Ptejte se knihovny, můžeme Vám doporučit článek z roku 2013, který se věnoval průzkumu mezi uživateli služby Ptejte se knihovny a zapojenými knihovnami (http://www.sdruk.cz/data/xinha/sdruk/ks2013/Sbornik2013.pdf).
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
--
Národní knihovna ČR
07.04.2015 08:00