personální poradenství, rešerše
Text dotazu
Dobrý den, mám zpracovat seminární práci na téma "Personální poradenství - zaměstannecké " a potřebovala bych bych vypracovat 3 - 5 literárních rešerší. Můžete mi prosím tuto službu poskytnout? Děkuji a jsem s pozdravem.
Odpověď
Dobrý den, rešerše, chcete-li literární rešerše, je soupis záznamů dokumentů vztahujících se k danému tématu; navíc rešeršní služby patří v knihovnách mezi služby placené. Není tedy možné zpracovat 3 - 5 rešerší na jedno téma, zřejmě jste měla na mysli spíše odkazy na literaturu či informační prameny.
Tuto službu Vám v rámci Ptejte se knihovny samozřejmě poskytnout můžeme.
Zkusili jsme vyhledávání v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), na dotaz personální poradenství se však mnoho výsledků nevrátilo, pokud byste potřebovala více dokumentů, je třeba dotaz zadávat obecněji, např. personální práce, lidské zdroje apod. Využít můžete pole Předmět a zadané výrazy také pravostranně rozšiřovat pomocí znaménka "?" (např. person? and porad?).
Příklady nalezených dokumentů:
* KOCIANOVÁ, Renata. Metody personální práce. Praha : Mowshe pro Katedru andragogiky a personálního řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, 2007. 89 s. ; 23 cm. (Edice celoživotního vzdělávání ; sv. 23). ISBN 978-80-239-9327-1 (brož.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200708/contents/nkc20071718183_1.pdf
* MEARNS, Dave; THORNE, Brian. Person-centred counselling in action. Los Angeles : Sage, c2007. xv, 242 s. ; 21 cm. (Sage counselling in action). ISBN 978-1-4129-2855-7 (brož.)
Dalšími vhodnými katalogy knihoven, které byste mohla pro vyhledávání využít, jsou např. Souborný katalog Vysoké školy ekonomické v Praze
(http://library.vse.cz/aleph/) nebo katalog Knihovny CERGE-EI (http://olib.cerge.cuni.cz/olibcgi/NTxcgi.exe).
Vhodnějším zdrojem pak pro Vás budou zřejmě článkové databáze, např. ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), kde můžete zadávat podobná klíčová slova, jako jsme uvedli výše.
Opět příklady nalezených článků:
* URBAN, Jan. Od vyhledávání a výběru pracovníků k optimalizaci personálních procesů. In: Hospodářské noviny. Praha. ISSN 0862-9587. Roč. 40, č. 166 (19960826). In: Příl. Kariéra. Č. 35 s. 12.
* FOUSEK, Přemysl. Personální poradenství v podnikové sféře : (rozhovor MŘ).
In: Moderní řízení. -- ISSN 0026-8720. Roč. 36, č. 12 (2001), s. 32-34.
* BEEK, Marc. Personální poradenství (Ze zkušenosti zahraničních firem v ČR). In: Moderní řízení. -- ISSN 0026-8720. Roč. 33, č. 2 (199702), s. 61-63.
Doporučili bychom Vám také vyhledávání v zahraničních článkových databázích, které mohou zahrnovat i odkazy na plné texty dokumentů. Přístup k těmto databázím je ve většině případů možný na základě předplatného (licence), knihovny je zpřístupňují svým registrovaným uživatelům přímo ze svých počítačů nebo pomocí vzdáleného přístupu odkudkoli. Podmínkou je však vždy platný čtenářský průkaz knihovny.
Z databází Národní knihovny ČR bychom Vám mohli nabídnout např. Ebsco - Academic Search Complete a Business Source Complete nebo databázi SpringerLINK. Přehled všech licencovaných databází dostupných v NK ČR je k dispozici na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3. NK ČR nabízí registrovaným uživatelům také vzdálený přístup -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104. Další vhodné zdroje můžete nalézt např. na portálu Econlib
(http://www.econlib.cz) nebo Portálu elektronických zdrojů Univerzity Karlovy (http://pez.cuni.cz/ezdroje/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.11.2009 12:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu