Periodika z roku 1989
Text dotazu
Dobrý den, snažila jsem se na internetu najít alespoň základní seznam tisku, který vycházel v roce 1989. Potřebovala bych pro svou bakalářkou práci projít zprávy v tisku z listopadu 1989. Jediné, co se mi povedlo najít je v digitální podobě Rudé právo. Existuje nějaký seznam tisku co v té době vycházel? Lze ho někde najít? Případně jaké mám možnosti jak se k tomuto tisku dostat? Předem děkuji za podpověď.
Odpověď
Dobrý den,
soupis periodik za rok 1989 se nám nepodařilo nalézt, pouze za rok 1990, a to v papírové podobě, který je k dispozici čtenářům u informací v Hale čtenářů :
[Č.záznamu: 002220833]
Přehled periodického tisku v České republice v roce 1990 / [zpracovala Dagmar Malá]. -- Praha : Národní knihovna, 1991.
V tomto soupisu jsou jako ústřední deníky uváděny : Československý sport, Hospodářské noviny, Lidová demokracie, Lidové noviny, Metropolitan, Mladá fronta dnes, Práce, Rudé právo, Večerní Praha.  Následuje pak soupis regionálních deníků a časopisů.
Uvedené a příp. další tituly můžete v Národní knihovně objednat ze skladu pod příslušnou signaturou, kterou naleznete v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogya a databáze.
Noviny jsou expedovány ze skladu buďto v papírové podobě anebo na mikrofilmu (zmikrofilmovaná periodika si můžete prohlížet na prohlížečce ve studovně).
Pokud by se Vám jednalo o určité téma, tak máte u nás k dispozici v papírové podobě soupis článků z roku 1989, s rejstříky autorským a předmětovým. Článek pak lze dohledat v příslušném periodiku.
Podmínkou objednávání z katalogů Národní knihovny  je průkaz čtenáře, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Pro_uzivatele_a_navstevniky&submenu2=16.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2013 10:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu