památník knih/ muzeum knihy
Text dotazu
Dobrý den, pro svoji dceru, která navštěvuje 7.třídu ZŠ, bych potřebovala zjistit následující informaci: Kde ve světě byl založen první památník knih, který ale zároveň funguje do současné doby? Tento úkol byl zadán pí. učitelkou dějepisu, ale dopsud se nám nepodařilo na něj získat odpvěď, ať v encyklopediích, dotazem na PIS či dalších institucích. Bude-li ve Vašich možnostech odpovědět, budu velice ráda.
Odpověď
Dobry den, podle sdeleni pana dr. Vrchotky z Narodniho muzea, ktery se Vami sledovanou problematikou dlouha leta odborne zabyval: predchudcem prvniho muzea knihy bylo muzeum v Lipsku Deutsches-Buch- und Schriftmuseum, ktere bylo zalozeno v roce 1884 a v roce 1950 se stalo soucasti Deutsche Bücherei v Lipsku. Prvni muzeum knihy bylo zalozeno v roce 1900 v Mohuci /Gutenberg-museum in Mainz/. Je do dodnes nejznamejsi a nejmodernejsich muzeum tohoto druhu. www.gutenberg.de/museum.htm
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2008 16:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu