Otakar Štáfl
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existuje
nějaká literatura k osobě Otakara Štáfla? Našla jsem pouze novinové články.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
Našli jsme jednak několik hesel věnovaných O. Štáflovi, na základě nich a našich katalogů pak také nějaké publikace. Za zmínku snad stojí, což většina pramenů neuvádí, Štáflovo působení ve filmu, o němž se zmiňuje Tomešův slovník.
Slovníková hesla:
Slovenský biografický slovník : od roku 833 do roku 1990 / [hlavný redaktor Vladimír Mináč]. -- Martin : Matica slovenská, 1986-1994. -- 6 sv.
Nový slovník československých výtvarných umělců / sestavil Prokop Toman ; s původní litografickou přílohou Maxe Švabinského. -- 3., značně rozš. vyd..
-- V Praze : Tvar, 1947-1955. -- 3 sv.
Český biografický slovník XX. století / Josef Tomeš a kolektiv. -- Praha ; Litomyšl : Paseka : P. Meissner, 1999.
První dva slovníky obsahují také další literaturu, převážně časopiseckou.
Otakar Štáfl : 24 akvarelů z Havlíčkova Brodu / Úv. stať: Josef Vyhnalík. -- 3., dopln. vyd.. -- Havlíčkův Brod : Vysočina, 1970 (Východočes. tisk.). -- 22, [4] s. : 24 barev. obr. příl. ; 8°
Il. tit. list -- Fot. na frontispice -- 3000 výt. -- Vyd. Měst. NV, Havlíčkův Brod -- Vysvětl. k obr. příl. -- S fot. v textu
Resumé: Toto vydání je vzhledem k předchozímu vybavení publikace bohatší o osm reprodukcí barevných akvarelů, které zachycují krajinné výseky a havlíčkobrodská místa, jež se představují ve vybraných pohledech, ať jde o veřejnáprostranství nebo o tichá zákoutí. K původnímu znění úvodu jsou přidány impresívně vzpomínkové pasáže..
Vyhnalík, Josef
Havlíčkův Brod (Česko). Městský národní výbor
* Štáfl, Otakar (1884-1945 malíř čes.) - studie životopisné a reprodukce barev. (předchozí vydání 1953, 1954)
Otakar Štáfl : 30.XII.1884 v Německém Brodě : Uzavřeno v březnu 1943 / Sestavili Jaroslav Jozefy a Alois Chvála. -- V Praze : [s.n.], 1943.
Otokar Štáfl : [katalog výstavy] : Chrudim 1. - 17. XI. 1907 / [úvod napsal Eugen Muška]. -- [Chrudim : Průmyslové museum, 1907.
Dětva / s prievodom k obrázkom O. Štáfla ; pre Národní politiku napísal Karol A. Medvecký. -- Praha : Politika, 1913. -- [16] s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2009 09:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu